Услуги

Дермални филъри

Независимо от качеството на използваната козметика има неща, които не могат да бъдат заличени – загубата на мастна тъкан, загубата на еластичност, увисването, следите от движение на мускулите. Всички тези бръчки и бръчици се заличават най-добре с поставянето на филъри.

Прилагането на дермални филъри е лесен и природосъобразен начин за значително подобрение на признаците на стареене. Филърите са изключително подходящи за зоната на бръчките от носа към устата, повдигане на тънки устни и изглаждане на вертикалните линии около устата, моделиране на челюстта и възвръщане на младежкия й вид, попълване на хлътнатините под очите, заглаждане на неравности от белези от акне.

Дермалните филъри са синтетично генерирани материали на базата на естествен източник – хиалуронова кселина. Хиалуроновата киселина е естествен за кожата продукт и нормално се съдържа в нея. С времето естественото й количество постепенно намалява и кожата губи своята еластичност. Това е причината за образуването на бръчки. Хиалуроновата киселина е натурална съставка, част от човешкия организъм. Поради това риск от алергични реакции практически няма. Резултатите са незабавни и забележими, но трайността е в рамките на от девет до осемнадесет месеца. С времето филърът започва да се разгражда и ефектът постепенно започва да се губи. Дермалните филъри се инжектират директно в кожата с цел да повдигнат зоната където има бръчка, трапчинка, вдлъбнатина или друг тип неравност. Дермалните филъри не трябва да се бъркат с инжектирането на ботокс. Въпреки, че и при двете процедури препаратът се инжектира в кожата, ботоксът по-често се прилага в зоната на челото и бръчиците около очите с цел да спре съкращаването на мускулите предизвикващи бръчки. Това няма нищо общо с ефекта от филърите, които повдигат и запълват участъци от кожа дори при дълбоки бръчки. На практика двете процедури се допълват изключително добре и често се комбинират за по-осезаеми резултати.
В кабинета на доктор Вяра Ангелова се прилага поставяне на френски и швейцарски филъри от 2008 г. Правилният подбор на микса и необходимото количество е в основата на постигнатите отлични резултати. От съществено значение е прилагането на точното място, следвайки естествените извивки на лицето и в точната дозировка в зависимост от субстанцията.

Ботокс

Ботоксът е субстанция от невротоксини извлечена от бактерията Clostridium botulini.
Ботулиновият токсин е изключително успешно средство за лечение на първопричината на бръчките на лицето и заличаване на малките бръчици при хората в напреднала възраст. Освен чисто естетическото му приложение, ботулиновият токсин успешно се използва за лечение на различни тикозни състояния като трептене на очите, мигрени или прекомерно изпотяване. Макар и известен главно като чудо на естетичната дерматология, ботулиновият токсин се използва успешно за лечението на повече от двадесет заболявания и медицински състояния.

В кабинета на доктор Вяра Ангелова в Добрич от години се предлага инжектиране на ботокс.
Процедурата е изключително популярна и почти безболезнена.

Обикновено инжектирането трае само няколко минути след консултацията в дерматологичния кабинет. Резултатите са видими след няколко дни, а най-добрият ефект се постига след около две седмици. Основното предимство на ботокса е, че осигурява покой на мимическите мускули, поради което съществуващите линии и бръчки не се задълбочават, а формирането на нови се предотвратява.
Обикновено резултатът се задържа до 6 месеца.

Трейдлифтинг

Трейдлифтингът е процедура за укрепване на кожата с помощта на резорбируеми конци.
Конците се поставят на различни места в дермата. Те създават триизмерна мрежа в проблемните зони, която хармонично се интегрира в дермата и не създава дискомфорт.

Системата за трейдлифтинг с мезоконци се състои от резорбируеми конци и игла – проводник, посредством която се поставят конците. След въвеждане в кожата, мезоконците се отделят от иглата и остават в тъканите.

Процедурата е нова, уникална и изключително ефективна. В кабинета на доктор Ангелова в Добрич трейдлифтинг с мезоконци се прилага вече повече от година. Голямото предимство на този подход е, че резултатите са значими и видими непосредствено след процедурата. Проблемните зони се повдигат незабавно и лицето изглежда изцяло преконтурирано.

В съчетание с други неинвазивни процедури, трейдлифтингът е отлична алтернатива на добре познатия фейслифтинг (хирургическо изпъване на кожата на лицето). При своевременно повторение на трейдлифтинга (през около две години) е напълно възможно никога да не се налага хирургическа намеса. Съществено предимство на трейдлифтинга е възможността да се моделира определена зона от лицето с поставянето на по-гъста мрежа от конци на различна дълбочина в дермата.

За кого е подходящ трейдлифтинга с мезоконци?

Трейдлифтингът е изключителен метод за преконтуриране и възстановяване на младежките контури на лицето в областите на веждите, бузите, челюстта и шията. Освен върху лицето, трейдлифтингът успешно може да се приложи и за тонизиране на зоните на гърдите, бедрата, горната част на ръцете (прилепови криле), и изобщо места където кожата и тъканите са склонни към увисване и загуба на обем в резултат на напредването на възрастта, отслабване на мускулите или загуба на тегло.

Трейдлифтингът се прилага дори в зоната на вагината с цел да стегне перинеума и вагиналния тракт за функционално и естетическо подобрение. Трейдлифтингът е ефикасен начин за справяне с назолабиалните бръчки, хоризонталните бръчки в областта на челото, гравитационната птоза на меките тъкани на брадичката и на очната орбита, линията на назолакрималното каналче и други трудни за обработка зони.

Мезотерапия

Мезотерапията е минимално инвазивна процедура, която широко се използва в Европа и по целия свят за третиране на разнообразни увреждания и медицински състояния. В Добрич, мезотерапия се прилага в кабинета на д-р Вяра Ангелова. Тази процедура се извършва с многобройни микроинжектирания на витамини, минерали и амино-киселини, хиалуронова киселина. Субстанциите се инжектират директно в дермата (средния слой кожа). Комбинацията препарати се подбира внимателно според нужното лечение. Мезотерапията е процедура с изключително широко приложение, но за целите на естетичната дерматология обикновено се използва в три основни направления.

Мезотерапия за подмладяване
Мезотерапията е безопасна и естествена алтернатива на инвазивните козметични процедури. Чрез метода на мезотерапия се доставят витамини, минерали и амино киселини директно в кожата и то точно там, където е необходимо да се повиши нейната еластичност и да се стимулира метаболизма. Главната причина за застаряването на кожата е дехидратацията и нарушението в обмяната на веществата. В резултат до кожата не достигат витамини, кислород и хранителни вещества. С мезотерапията резултатите са видими, бързи и трайни. Мезотерапията се прилага както като самостоятелна процедура за подмладяване, така и в съчетание с редица други като инжектиране на ботокс, лазерна терапия, пилинг, антиоксиданти и фейслифтинг.

Мезотерапията е изключително подходяща за подмладяване и на други участъци на тялото. Процедурата може да се използва за стягане на увисналата кожа на врата, краката, подмишниците, ръцете.

 

Мезотерапия за премахване на белези
Попълването на белези по кожата, особено тези причинени от акне, лесно може да се направи с мезотерапия с хиалуронова киселина. Техниката е значително по-евтина от прилагането на филъри, а резултатите се виждат обикновено след четири сесии. Кожата се изглажда, неравностите постепенно се запълват и белезите значително избледняват или напълно изчезват.

Мезотерапия против косопад
Мезотерапията успешно лекува и предотвратява косопад. С коктейл от витамини, минерали, дихидротестостерон блокъри, амино киселини и ко-ензими. Подходящата субстанция се инжектира в скалпа и стимулира кръвообръщението. Снабдените с кислород, витамини и хранителни вещества космени фоликули постепенно възстановяват нормалната си функция. В над 70 процента от пациентите има резултати и подобрение. Лечението е практически безболезнено и безопасно, когато се извършва от професионалист. Всяка сесия отнема между десет и тридесет минути, в зависимост от третирания участък. Обикновено са необходими поне десет сесии за да стимулират растежа на косата.

Мезотерапия за пигментни петна
С напредването на възрастта, кожата постепенно губи хомогенната си пигментация. Симптоми като мелазма, лунички или пост възпалителна хиперпигментация могат да се лекуват с мезотерапия. Техниката доставя изсветляващ агент като глутатоин, витамин С и коджикова киселина директно в пластовете на кожата. Съществено подобрение се наблюдава още след четвъртата сесия.

Мезотерапия за заличаване на стрии
Мезотерапията е е подходяща за премахване на относително нови стрии и се прилага обикновено при пациенти във възраст между двадесет и тридесет години. За трайно заличаване на стриите е възможно да се наложат няколко процедури годишно. Независимо от възрастта, мезотерапията ще включва коктейл от витамини и антиоксиданти инжектирани в кожата. Сесията продължава около тридесет минути. Тази техника доставя на кожата необходимите й вещества и спомага възстановяването на нейната еластичност.

Как се извършва процедурата мезотерапия?

 

 

Предварително кожата се подготвя и след поставяне на анестезиращ крем, продуктът се инжектира в проблемните зони, със свръхтънка игла.

Кога ще видя резултатите?
Резултатите от лечението зависят от типа на прилаганата процедура, както и от общото състояние преди лечението. В общия случай видими резултати се появяват още след втората или третата сесия. В някои случаи подобрение може да се отчете дори след първата манипулация.

ПОВЪРХНОСТЕН ПИЛИНГ

Лекият пилинг на базата на плодови киселини е неинвазивна процедура за премахване на горния слой мъртви и увредени клетки. Процедурата подпомага регенерацията на клетките на кожата. Лекият химичен пилинг нежно изглажда бръчките, прикрива следите от акне, подпомага хидратацията на кожата и леко изглажда неравномерната пигментация. Особеното при лекия химичен пилинг се крие в разнородните съставки в зависимост от конкретната цел.

Повърхностният химичен пилинг се извършва с по-леки концентрации на киселини като гликоловата, млечната, пирувикувата, бадемовата, салициловата и други подобни. При повърхностният пилинг реагиращият агент е в много по-малка концентрация. Няма усещане за парене, дори напротив – приятно разхлаждане и отпускане. Целта на процедурата е премахване на горния слой кожа и откриването на нов, свеж слой. В съставките на пилинга се добавят елементи, които стимулират произвеждането на еластин и колаген – основните структури които поддържат кожата млада.
Повърхностният химичен пилинг е особено удачен за пациенти с умерени дефекти по кожата и такива, които искат да подобрят общия външен вид. С повърхностен пилинг успешно може да се изгладят фини бръчици, да се изсветлят пигментни петна, да се свият разширени пори.
Дълбокият пилинг е дерматологична процедура, която в значителна степен намалява признаците на стареене като например загрубяване на кожата, пигментация, лющене и кератози. За разлика от обикновения механичен пилинг, с дълбокият химичен пилинг се постига значително по-добра дълбочина на почистването и по-дълготраен ефект. Сам по себе си пилингът е изключително деликатна процедура и трябва да се извърши от опитен и компетентен оператор.

 

При химичния пилинг за дълбоко почистване се използват съединения като трихлороцетната киселина в концентрация от 12 до 50%. Процедурата е изключително подходяща за премахване на белези от слънчеви изгаряния и обичайните следи от застаряване на кожата. Методът се използва от дерматолозите от повече от петдесет години. В зависимост от дълбочината на приложение и концентрацията, периодът на възстановяване на кожата след процедурата е от два до седем дни. В този период кожата е по-чувствителна и трябва да се избягва излагане на пряка слънчева светлина.

Какви са предимствата на процедурата?

Химичният пилинг видимо освежава кожата, придава й жизненост и еластичност, намалява признаците на стареене. Най-осезамият ефект е намаляването на фините бръчици по кожата особено в областите около очите, челюстта, устните и челото. Колкото по-силна концентрация на препарат се използва, толкова по-дълбоко е проникването и съответно по-видим е и крайния ефект. Химичният пилинг ще премахне повърхностната пигментация и ще изравни тена на кожата.

 

КОЗМЕТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ НА ЛИЦЕ

1. Почистване на лице с американската комания за медицинска професионална козметика Rejuvi

2. Терапия на Акне с американската комания за медицинска професионална козметика Rejuvi

3. Избелваша терапия при неравномерен тен и пигментации.

4. Лифтинг терапия с масаж /лице, шия и деколте/

5. Дълбока хидратация и ултразвук с хиалуронова ампула

6. Диамантено микродермабразио + подходяща терапия


Почистване и терапия за акне на Rejuvi

Кожната мазнина или така наречения себум се произвежда с цел да  предпази кожата ни от агресивите фактори на външната среда и да задържи влагата в епидермиса. Понякога нашата кожа отделя твърде много себум и това води до определени състояния като акне и образуване на комедони. Това се обуславя от наличието на повече мъжки хормони както и от наследствени фактори. Това как кожата ни ще отговори на свръхпроизводството на тестостерон/ мъжки полов хормон/ е от значение дали обикновено мазната или комбинирана кожа ще се превърне в такава с акне и комедони. Този проблем е често срещан не само в тинейджърска възраст но в последните години и при по зрели жени и мъже. Често се дължи на хормонален дисбаланс, неправилно хрнене и др. но с постоянна грижа от страна на квалифицирани специалисти и подходяща козметика у дома проблемът може да бъде решен. Rejuvi е американска компания за професионална медицинска козметика, която разработи революционни продукти за третиране на акне мазна и  комбинирана кожа с несъвършенства.  Ключов фактор при третирането на тези видове проблеми е правилното почистване. В терапията се включва както премахване на част от мъртвите клетки от повърхноста на кожата така и деликатно освобождаване на порите от задържания себум или т.нар. черни точки. Същевременно комбинацията от органични киселини и активни съставки регулира прекомерната секреция на себум и действието на мъжките хормони. Това е уникална характеристика на Rejuvi и значително превъзхожда другите възможни терапии за проблемна кожа.

 

Избелваща терапия

Повече от 200 млн. жени по света страдат от промени в пигментацията на кожата, изразяваща се в неестетични пигментни петна и неравномерен тен. Основни фактори за тези проблеми се смятат излагането на UV лъчение, замърсената околна среда и хормоналния дисбаланс. Процесът на образуване на меланин / пигмент/ в кожата се регулира от специален ензим за това при нарушения в пигментацията съвременните методи предлагат използването на агенти които спират неговата секреция. Терапията която препорчваме действа в няколко посоки включващи нежен пилинг на базата на плодови киселини, прилагане на продукти, които от една страна спират образуването на меланин а от друга подпомагат продукцията на светъл пигмент. Тъй като белотата на кожата се ограничаа от индивидуалната генетика процедурата е създадена така че да помогне за възстановяване на най-добрия цвят на кожата.

Лифтинг терапия с масаж /лице, шия и деколте/ 
Може би ще се изненадате да разберете че всеки ден всяка клетка на кожата e подложена на повече от 73 000 вредни процеси и елементи. Това води до преждевременно остаряване и видими белези на възрастта. Но остаряванято на лицето не се дължи само на промените в кожата под формата на бръчки и неравномерна пигментация но и промени в подлежащите я тъкани като съединителна тъкан, мускули и кости. Така например подкожната мазнина която има изключително важно значение за младежкия вид на лицето се преструктурира и в горната част изтънява, концентрира се повече в долната част където се оформя най вече овала на лицето. От друга страна мускулите загубват своя тонус и еластичност и това допринася за образуването и прогресирането на мимически бръчки. Лифтинг терапията която препоръчваме работи на базата на специфичния масаж който се прилага по време на процедурата и поетапното поставяне на продукти с антиоксидантно действие. Козметичният масаж на лице има за цел да осъществява профилактика срещу остаряването и да поддържа красотата на лицето, врата и деколтето. Системното масажиране забавя процесите на стареене. Масажът оказва влияние върху кожата, нервните рецептори,  кръвоносните и лимфните съдове. Подобрява рефлекторната връзка на главния мозък с кръвоносната система, мускулите и нервите Той разширява капилярите, което от своя страна подобрява храненето на тъканите, деленето на клетките и обновяването на епидермиса. Подобрява се  естествената ексфолиация на роговите клетки,  усилва се оттока на венозна кръв, подобрява се циркулацията на лимфата. Това от своя страна допринася за извеждане на задържали се течности, за изчистване на токсините, премахване на отточността и подпухналостта на кожата.
В кожата и подкожната тъкан, масажът активизира мастните и потни жлези и спомага за по-бързото изгаряне на подкожните мазнини. Предотвратява характерното за остаряващата кожа преразпределение на подкожна тъкан, която се увеличава в зоната на долната челюст и изтънява в зоната на челото и околоочния контур. Особенно голямо е възстановителното въздействие върху психиката и емоционалността.

 

Дълбока хидратация и ултразвук с хиалуронова ампула

Основната функция на нашата кожа е да бъде бариера и да предпазва организма от обикалящия ни свят. Важно е да доставяме на кожата си хранителни вещества за да може да построи и поддържа здрава защита от околната среда. Един от ключовите фактори за здрава кожа е подходящата хидратация.Дехидратираната кожа не е толкова тип кожа колкото е определено нейно състояние, което се дължи на различни фактори, външни и вътрешни.  Противно на всеобщите разбирания и мазната и комбинирана кожа също могат да бъдат дехидратирани, тъй като често използват тоници и почистващи лосиони на алкохолна основа. Това разрушава липидно водната мантия на кожата и така се постига обратен ефект – дехидратирана кожа която компенсаторно произвежда повече себум / кожна мазнина/. Друг фактор, който подпомага такова състоянието е ненавременната ексфолиация на мъртвите кожни клетки, които се намират на повърхността и възпрепятстват навлизането на хидратиращи агенти в кремовете и серумите които ползвате. Това нарушава нормалната функция на кожата и  се изразява в недобър вид, липса на свежест, неравномерна пигментация и множество бръчици. Терапията за дълбока хидратация цели от една страна да премахне деликатно чрез помощта на ензимен пилинг мъртвите клетки от повърхността и в последствие поетапно да се приложат хидратираща маска и ампула на базата на хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина е ключов фактор в поддържането на влагата в кожата, но за да има максимален ефект подпомагаме навлизането и в дълбочина с помщта на ултразвук. Резултатът дори и от една процедура е впечатляващ, но нашата препоръка е тази процеура да се прилага поне веднъж месечно или по програма назначена от нашя козметик в зависимост от състоянието на кожата Ви.

МИКРОДЕРМАБРАЗИО

Една от най-популярните козметични процедури е диамантеното микродермабразио. Подходяща за повечето типове кожа, поради неинвазивния си подход и е приложима за премахване на следи от акне, старчески петна, стрии и други кожни дефекти.

Диамантеното микродермабразио премахва мъртвите клетки с диамантен връх, а вакуумна помпа всмуква клетките и ги отвежда от лицето. Диамантените връхчета могат да ексфолират кожата значително по-ефикасно от други методи, и същевременно да бъдат все така нежни и безболезнени.

Диамантеното микродермабразио премахва слоя мъртви клетки и позволява на кожата да се регенерира по-бързо, подмладява и увеличава кръвообращението, което от своя страна води до повишено производство на колаген. Добрият контрол над обработваната зона прави диамантеното микродермабразио изключително подходящ метод за премахване на фини бръчици, заглаждане на белези от акне и изравняване на тена на кожата.

Въпреки относителната простота на процедурата тя трябва да се извършва от квалифициран специалист. Резултатите са видими незабавно още след първата процедура, но за оптимални резултати е препоръчително да се направят от шест до девет манипулации.

Според нуждите на кожата и индивидуалните и специфики след тази процедура може да се приложи различен вид терапия. Така например при мазна и пореста кожа е подходящо да се продължи с процедура за себурегулация. За дехитратирана кожа съответно се нанасят хидратиращи маски и серуми, а при старееща – антиейдж продукти и съставки с антиоксидантен ефект.

КАВИТАЦИЯ

Кавитацията е относително нов метод за редуциране на мастните натрупвания. Използвайки последните технологии при този процес мастните клетки се разтварят до течност, която по естествен път напуска тялото.

Обикновено третирането продължава около двадесет минути за един участък от тялото. След това е необходимо да се изчакат минимум 72 часа преди да се извърши нова сесия за да се даде възможност на тялото да разгради мазнините и да отдели получената течност. За постигане на оптимални резултати се препоръчват от шест до десет сесии.

Как работи кавитацията?

Накрайникът произвежда ниски нива на ултразвукови вълни, които предизвикват изключително интензивни импулси. Тези постоянни импулси на трептение предизвикват образуването на микро-кухини. С постепенното увеличаване на броя на тези миниатюрни мехурчета в тъканта, те започват да образуват шокови вълни предизвикващи разграждането на мастните клетки. Този особен физичен процес се нарича кавитация. Образуваната течност лесно се отделя от тялото по естествен път.

Къде се прилага кавитацията?

Кавитацията има отлични ефекти при премахването на мастни натрупвания в определени зони на тялото (бричове, паласки), премахване на целулит .

За кого е подходящ методът на кавитация?

Кавитацията е физичен феномен и не използва химични агенти. Принципът на действие е чисто механичен и на практика е безопасен. Кавитацията не се препоръчва за хора със заболявания на сърдечно-съдовата система, метаболитни заболявания, хора с песмейкър, бременни или кърмачки.

Може ли да отслабна с кавитация?

Кавитацията не е метод за отслабване, а за моделиране на тялото. Тя е изключително подходяща за премахването на мастни натрупвания в определени зони, но няма как да подложите тялото си на толкова интензивно преобразуване на мазнини и отделянето им през отделителната система. Много хора погрешно приемат кавитацията, като някаква алтернатива на липосукцията. Кавитацията е изключително щадящ метод, със същия краен ефект – премахване на мастните клетки, но методът е съвсем различен. Кавитацията може да се прилага в малки зони от тялото и целта е да бъдат направени фините корекции, които придават истинското усещане за красота.